MACINARE / GRANULARE

Echipamente produse de Atritor Ltd. - Marea Britanie


 

ATRITOR  -  USCATOR / PULVERIZATOR

Acest echipament se gaseste in programul de productie de peste 80 de ani. Echipamentul este dotat cu un sistem de control al granulatiei pentru asigurarea calitatii impuse. In timpul procesarii materialul este strabatut de un curent de aer, care, daca este cald, usuca materialul procesat. Capacitatea de prelucrare poate sa atinga 40 tone/ora si poate sa produca o evaporare de pana la 6 tone/ora.

Se foloseste in industria  chimica, a mineralelor, alimentara, a pigmentilor etc.

 

 

 


 

ATRITOR SELECTOR MARUNTITOR DINAMIC

dynamic classifier mill (DMC)

Echipamentul are actionari concentrice separate pentru selectare si maruntire. Materialul este mai intaii selectat, granulele cu dimensiun sub cele impuse trec in zona produs finit iar cele mai mari sunt maruntite si intra din nou in zona selectarii. In numai cateva clipe, echipamentul produce deja pulberi mai fine de 15 microni.

Daca este necesar, curentul de aer de la intrare poate fi cald, realizandu-se astfel si o uscare a produsului finit.

Echipamentul se realizeaza in gama de puteri de la 1 la 450 kW, si dezvolta viteze de la 1.400 la 18.000 rotatii pe minut.

Se foloseste in industria alimentara, farmaceutica, chimica etc.

 

 

 


 

“MULTIROTOR CELL MILLS”

Echipamentul are ca element principal un rotor multiplu format dintr-o succesiune de lame dispuse intre doua discuri. Aceste “seturi rotor” sunt dispuse pe un acelas ax vertical. Viteza rotorului este controlata de un invertor cu frecventa variabila in functie de granulatia pe care dorim sa o obtinem. Materialul de maruntit este fortat sa circule prin echipament de un curent de aer. Daca aerul este fierbinte, se poate produce si o uscare a materialului.

Se produc echipamente cu capacitate de productie de la 50

kg/ora la 15 t/ora si o evaporare de pana la 3000 kg/ora.

In cazul in care este necesar, granulele astfel maruntite pot fi acoperite cu un strat fin dintr-un alt material, sau chiar cu mai multe straturi.

Acest echipament se foloseste in mod special in industria chimica, a mineralelor si cea alimentara. El se poate construi din materiale diferite, in functie de scopul pentru care este destinat.

 

  


“Spiral Jet Mill”


Laborator steril realizat in colaborare cu alti producatori de specialitate.

 

 

ECHIPAMENTE PENTRU INDUSTRIA

FARMACEUTICA SI ALIMENTARA

Pentru producerea medicamentelor (tablete, geluri, suspensii etc.) este necesar ca substanta activa sa fie maruntita intr-o masura cat mai mare in asa fel incat suprafata de contact a substantei active sa fie cat mai mare. Pentru fiecare gen de medicamente si pentru fiecare substanta activa este prescrisa o anumita granulatie care trebuie atinsa.

Pentru fiecare gama de granulatie (“Particle Size Distribution” – P.S.D.) Atritor Limited ofera cate un echipament adecvat. Detalii despre respectivele echipamente se pot gasi pe site-ul furnizorului britanic www.atritor.com

 

Atritor Limited a fost infiintata in 1920 si are o gama larga de echipamente de macinare / micronizate cu aplicatii in industria farmaceutica, alimentara, cosmetica, prelucrarea unor minerale, prelucrarea unor mase plastice si altele.

In domeniul industriei  farmaceutice, Atritor poate oferi fie doar echipamentele sale de maruntire / micronizare, fie, in colaborare cu alti parteneri, solutii la cheie pentru laboratoare complete sau pentru camere sterile in care sa se desfasoare procesul de pregatire a medicamentelor.

Aceste camere sterile pot fi in mediu de aer uscat si purificat sau in mediu de azot, dupa nevoile specifice ale tehnologiei de fabricatie. Fiecare echipament in parte se realizeaza pentru diverse capacitati, de la cele mai mici (circa 1 kg / ora) la cele industriale de ordinul tonelor pe ora.

Aceste echipamente pot microniza substanta activa pana la dimensiuni de 1 micron.

Detalii privind alegerea echipamentelor functie de granulatia dorita se gasesc pe pagina de internet a producatorului, sau vi le putem noi furniza la cerere.

 

 

Prima pagina